Herstel van binnen
Herstel van buiten

startpagina

therapie en coaching

  • Integratief: dat er niet één bepaalde werkwijze wordt gehanteerd, maar dat er na de intakefase gekozen wordt voor een aanpak die bij jou past, samengesteld uit de verschillende bouwstenen vanuit diverse coachings- en therapievormen.
  • Therapie: dat er meer gekeken wordt naar de innerlijke dynamieken die de basis vormen van waaruit je steeds weer dezelfde patronen laat zien en is meer gericht op innerlijke heling en herstel om van daaruit dingen anders aan te kunnen pakken.
    Vaak gaan coaching en therapie hand in hand en is het onderscheid niet zo duidelijk. Je hoeft vooraf niet te weten of je een coach of een therapeut nodig hebt of andersom. Dat komt vanzelf wel naar boven tijdens het traject.
  • Coaching: dat je geholpen wordt om nieuwe vaardigheden aan te leren, of niet- effectieve patronen af te leren en is meer gericht op het heden en de toekomst, en iets minder op het verleden.

Therapie

‘Gedrag is een symptoom’ , leerde ik tijdens mijn opleiding tot arts. Gedrag geeft aan de buitenkant weer wat er aan de binnenkant zit: overtuigingen, gevoelens, geloof, belemmeringen.
Wat je doet, of wat je juist níet doet, zegt vaak iets over je innerlijke dynamiek.
Soms heb je last van je gedrag, bijvoorbeeld van vaste patronen in je relaties, waardoor je steeds weer in dezelfde problemen raakt. Je zegt geen ‘nee’ terwijl je dat eigenlijk wel wilt. Je geeft je grenzen steeds maar weer niet aan, waardoor je ‘burn-out’ raakt. Je schiet telkens uit je slof om kleinigheden en het lukt je maar niet om dat te veranderen. Of er komt zoveel tegelijk op je pad dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Daar kun je somber van worden, angstig, teleurgesteld, onrustig. Je wilt wel anders, maar je doet het niet. Je gedrag kun je aanpassen, natuurlijk. Maar soms lukt dat niet en is er meer nodig voor herstel, voor heling en voor duurzame verandering.
Vanuit een verlangen om mensen die vastlopen in het leven te helpen bij duurzame verandering, ben ik de opleiding tot integratief coach en therapeut gaan doen.

Op dit moment lukt het je niet om zelf je problemen op te lossen. Daarom zoek je hulp. Samen met jou zoek ik naar mogelijkheden om dat wat je herstel in de weg staat op te lossen, zodat je weer in staat bent je leven zelfstandig vorm te geven. Wat ik daarbij van je vraag is inzet en een open houding om veranderingen in gang te zetten met mijn hulp.

Contact:

Hannie Stehouwer, 06-11989529,  info@stehouwerintegratievetherapie.nl Woensdag en vrijdag 9.00-17.00 uur. Praktijkruimte in het centrum van Amersfoort.