Arts
Docent
Pastoraal medewerker
Therapeut & coach

(Rianne)
Door de oefeningen die ik in therapie bij Hannie heb gedaan, heb ik leren voelen, hoe simpel ook. Het beredeneren kan ik wel, maar voelen wat onzekerheid met je doet vind ik lastig en heb ik nu wel gevoeld en ervaren hoe het me lam legt en een rem is en ook de opluchting om dat ‘achter’ me te laten!
Regelmatig verbaas ik mij dat ik op deze leeftijd op deze manier met het ‘gewenst-zijn’ nog bezig moet zijn. En toch hoop ik en bid ik ook dat dit helend werkt en mij innerlijke rust geeft. Ik hoef mij niet te bewijzen en wil mij ook niet meer bewijzen, ik mag er gewoon ‘zijn’. En voor alles is een tijd en voor mij is het nu de tijd om met dit thema bezig te zijn en ik ben blij dat ik dat onder de deskundige leiding van Hannie heb mogen doen! Het heeft er voor gezorgd dat ik op dit vlak heling heb mogen ervaren én het is een opluchting!

(Janneke)
Dank je wel voor je goede vragen, kennis, tijd, aandacht en liefde. Het heeft zoveel voor me betekend. Je gaf me een stuk veiligheid en ik heb me zo vaak opgelucht gevoeld na onze gesprekken. Ja, het heeft me regelmatig meer helderheid gegeven. Ik merk dat ik steeds bewuster word van dingen en dat dit me dan ook helpt om dingen anders te doen. Bijvoorbeeld door dingen te zeggen die ik echt voel. Ik merk bepaalde triggers nu sneller op en kan dan beter kiezen wat ik ermee wil doen.

(Jantien)
Hannie als coach en therapeut hielp mij door te luisteren, begripvol en tegelijkertijd kritisch te zijn door goed door te vragen. Tegelijkertijd doe je natuurlijk ook zelf iets, voor mij was dat:  delen wat me echt bezighield, open te staan voor coaching, te oefenen, te reflecteren.
Hannie hielp me door verschillende methodes te gebruiken, waardoor ik bijvoorbeeld zag, dat als je vanuit zingeving gaat denken, je tot een heel ander gevoel komt. Ik heb geleerd dat ik leuker, veelzijdiger en minder ingewikkeld ben dan ik dacht en ik kan me meer als vrij mens bewegen. Dat de vraag niet is: kan ik het? Maar: past het bij mij?
Ik zal het missen, de ontmoeting met Hannie als mens en als therapeut; Het luisterende oor, de betrokkenheid, het geloof in mij, je ‘liefde’ die ik ervaar. Dank hiervoor! Oh en niet te vergeten ook de gezelligheid en humor.

over Hannie

Mijn naam is Hannie Stehouwer-Pelleboer (1958), getrouwd, twee kinderen en vier kleinkinderen. Na mijn studie Geneeskunde en een tropenopleiding, heb ik zeven jaar als arts gewerkt in Afrika. Door mijn trainingen aan traditionele vroedvrouwen daar, ontstond mijn liefde voor onderwijs en terug in Nederland ben ik gaan lesgeven op een MBO als docent ziekteleer aan doktersassistenten en verpleegkundigen. Dat doe ik nog steeds parttime.

Als pastoraal medewerker in onze kerkelijke gemeente ontstond het verlangen om meer te betekenen voor mensen dan alleen een luisterend oor. Regelmatig kwam ik mensen tegen die zodanige problematiek hadden dat ik ze moest doorverwijzen. Het werd mijn doel om zelf zo iemand te kunnen zijn die mensen verder kan helpen. Zo kwam ik bij Groundwork terecht waar ik de opleiding tot integratief coach en therapeut volgde, die mooi aansloot bij mijn vorige opleidingen.

Begin 2021 studeerde ik af als integratieve therapeut.

Ik werk vanuit een christelijke levensovertuiging en integreer desgewenst ook interventies in het traject waarbij het geloof een centrale rol speelt. Dat betekent dat zowel christenen als mensen die daar niet zoveel mee hebben welkom zijn.

Contact:

Hannie Stehouwer, 06-11989529,  info@stehouwerintegratievetherapie.nl Woensdag en vrijdag 9.00-17.00 uur. Praktijkruimte in het centrum van Amersfoort.